Drömmer du 1960 Corvette Survivor

Drömmer du 1960 Corvette överlevande New generator

Drömmer du? 1960 Corvette Survivor

Den här kan bara vara the real thing! Sporting vad som verkar vara trevligt men inte perfekt ursprungliga färgen, denna Powerglide utrustad 1960 Corvette sägs vara precis som den lämnade fabriken. Det är till salu här på eBay och ligger i Germantown, Tennessee. Inköpet nu är en bock under $ 60.000, men du är välkommen att lämna anbud lägre än så. Jag är inte säker på att de kommer att göra mycket bra, även om.

Det är ovanligt för mig att se en Corvette med "hund skålen" centrerar lock och inga prestanda uppgraderingar. Speciellt en som förmodligen bär all sin ursprungliga färg, krom och inredning. Bilen ser verkligen slående! Jag skulle vilja se någon dokumentation att bilen är verkligen den ursprungliga före budgivning. Jag har märkt att vissa folks uppfattning om originalet är "ursprungliga typen" eller "ursprungliga färgen", men inte "själva delen den lämnade fabriken med." Vad kallar du "original-"?


Suffletten verkar i strålande form för en originell; Jag vet någon topp som detta för en brittisk bil skulle ha upplösts för länge sedan!

Jag gillar verkligen den ljusblå inredning med den vita. Även om jag inte kan säga att jag föredrar den Powerglide fanns tillräckligt säkert säljs i korvetter för mig att tro den ursprungliga köparen valde det. Jag antar att det är en annan sak jag skulle vilja se med en förmodad överlevande så här; vad är ägandet historia? Annonsen låter inte som det säljs av den ursprungliga köparen eller ens deras arvingar-så vad är historien bakom detta bevarade fantastiska plast bil?

Här är den ursprungliga 283 motorn, och som säljaren säger, fabrikschefer, intag, förgasare och luftrenare är alla på plats. En liten bit av rengöring enligt denna huv kan göra underverk, men det är så söt, skulle jag ha svårt att övertyga min bättre hälft att bilen skulle vara bättre att rengöras än driven!

Jag uppskattar säljaren även under bilbilder också. Allt ser bra ut enligt här också. Nej, absolut inte visa kvalitet, men jag kan inte se något att oroa sig heller. Är det värt $ 60.000? Som säljare stater, de är bara original en gång!

Eftersom jag inte har råd med detta "Vette – och önskar att jag kunde – Jag ska nit-picky och säga att färgen på hjulet (och i vikar) verkar inte matcha kroppen. Kan bara vara bilder, jag antar …. Också den blå interiören ser ut att vara en ljusare nyans än jag minns. Dessutom, kanske, en besynnerlighet av bilderna.

Men det är Powerglide som verkligen trottoarkanter min entusiasm. Jag har haft turen att köra kanske 20 "Vettes under åren, och inte en hade en slushbox. Jag är för gammal för att ändra mina vägar.

Se? Jag har sparat mig en stor bit av pengar! Och jag slår vad om detta hamnar kostar den nya ägaren en bra $ 15-20K över det nuvarande priset. Jag hoppas att det är precis lika bra som det verkar!

Nov 29, 2016 vid 7:26

Hjulen ser att vara en ljusare vit.
Är det en spricka i vänster framskärm nära öppningen hjulet?

Nov 29, 2016 vid 11:31

alltid velat köra en 66 vette med 427 Powerglide combo, ja de gjorde dem på det sättet!

Nov 29, 2016 vid 6:58

Jag vill gärna tro att det som är intresserad av denna vackra bil har ögat att veta om detta är allt original..if det är allt original, den här bilen är historia och värt vartenda öre …

Min all time favorit Corvette (’58 -’62). Tyvärr allt jag kan göra är att önska. De är så långt ut i min budget att jag inte ens kan överväga att köpa en. Men det inte hindra mig från att åtrå. Detta skulle se bra ut på min uppfart ….

Nov 29, 2016 vid 11:23

Bra punkter allt, Bob. Inte att slå upp på säljaren, men, ja, någon borde. Förutom detta "alla original" bil, han säljer en Chevelle på ebay och beskriver det som " … Alla ursprungliga unmolested ner till den ursprungliga hjul, hund maträtt navkapslar och 50 år gammal färg. Unrestored … Nya röda linje däck. Nya bromsar. Ny generator. Nytt batteri. Nya bussningar … Not original motor."

Så i hans värld kan det vara "alla original" och inte har "original motor"? Åh, och sätena är velour när taggen avkodar som vinyl. Men det är alla ursprungliga oantastad.

1959 Vette kunde fås med solskydd som ett alternativ och alla 1960-talet hade dem som standard. Det man inte har visir. Jag tror att detta och andra kommentarer om icke 1960 objekt lämnar mig att undra " vad händer".

Missa inte en annan fynd!

barnfinds.com

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

18 + tolv =