Hur man permanent ta bort din Facebook account291

Hur man permanent ta bort din Facebook account291 bli

Hur man permanent radera ditt Facebook-konto

H ad nog av Facebook? Här är hur permanent ta bort din profil från det sociala nätverket

Facebook kan vara ett utmärkt verktyg för att hålla kontakten med vänner och familj, men för vissa människor, konstant bombardemang av uppdateringar, meddelanden, gillar, petar och reklam kan alla bli lite överväldigande, för att inte tala mycket beroendeframkallande.

I en studie av forskare vid University of Winchester. tio själv erkände Facebook ”missbrukare” ombads att sluta använda sina konton i fyra veckor. Många blev snabbt isolerade från vänner och familj och rapporterade känsla "avskuren från världen".


Tid att leva i den verkliga världen? Eller är Facebook den nu den verkliga världen? Credit: Reuters

O Ngoing frågor över användarens Facebooks sekretesspolicy – inklusive en grupptalan i Österrike som omfattar 25.000 användare som hävdar Facebook olagligt spårade användarnas surfvanor via programvara installerad på andra webbsidor, och deltog i ”Prism”, den amerikanska spion program – är också gör vissa människor ompröva sitt medlemskap i det sociala nätverket.

Om du har fått nog och vill bli av med ditt konto, har du två alternativ. Du kan antingen inaktivera ditt konto, vilket innebär att din profil försvinner från det sociala nätverket, men all information på kontot sparas på Facebooks servrar om du väljer yo gå tillbaka, eller så kan du permanent radera ditt konto, vilket innebär att alla dina data är bort och du kommer inte att kunna få åtkomst.

Beroende på om huruvida eller inte du tror att du kanske vill återvända, här är vad du behöver göra:

Hur att avaktivera ditt konto

Avaktivera kontot innebär tillfälligt du har möjlighet att återvända till Facebook när du vill.

  1. Klicka på nedåtpilen längst upp till höger på varje sida
  2. Välj "inställningar"
  3. Klick "säkerhet" i den vänstra kolumnen
  4. Välja "Inaktivera ditt konto", Följ sedan stegen för att bekräfta

Om du inaktiverar ditt konto din profil inte kommer att vara synliga för andra människor på Facebook och människor kommer inte att kunna söka efter dig, men viss information, såsom meddelanden som du skickas till vänner, kan fortfarande vara synlig för andra.

Om bestämmer du skulle vilja gå tillbaka till Facebook, kan du återaktivera kontot när som helst genom att logga in med din e-post och lösenord. Din profil kommer att återställas i sin helhet.

Hur man permanent radera ditt konto

Jag f du inte tror att du kommer att använda Facebook igen, du kan begära att få ditt konto bort permanent. Men efter ett konto har tagits bort kommer det inte att vara möjligt att återaktivera ditt konto eller hämta något du har delat på din profil.

Innan du gör det, kan du ladda ner en kopia av din information från Facebook:

  1. Klicka på nedåtpilen längst upp till höger på varje sida
  2. Välj "inställningar"
  3. Klicka på länken längst ner i huvudmenyn där det står ”Hämta en kopia av dina Facebook-data”.

Då måste du gå till https://www.facebook.com/help/delete_account. Klicka på "Ta bort mitt konto", Följ sedan stegen för att bekräfta.

Några av de saker du gör på Facebook inte lagras på ditt konto. Till exempel kan en vän fortfarande meddelanden från dig i sin inkorg. Denna information kommer att finnas kvar även efter att du tar bort ditt konto, så du kommer att behöva kontakta mottagare av er vill att det tas bort.

Källa: www.telegraph.co.uk

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

ett × 1 =