Varför hände det, Gud

Varför hände detta, Gud veta vem

Varför hände detta, Gud?

December 8, 2016

”Jag vet vad det är att vara i nöd, och jag vet vad det är att ha gott. Jag har lärt mig hemligheten att vara innehållet i alla och varje situation, oavsett om bra mat eller hungrig, vare sig levande i massor eller i nöd. . Jag kan göra allt detta genom honom som ger mig kraft ”Filipperbrevet 4: 12-13 (NIV)

Har Gud någonsin såra dig? Jag ska vara ärlig, ibland jag ska läsa dessa verser från Filipperbrevet i vår nyckel vers och tänker för mig själv: Det här är en tuff piller att svälja.

Innehåll i alla och varje situation?

När min mellersta dotter, Ashley, var yngre var hon en statlig mästare gymnast. Att se henne göra gymnastik var som att titta på Gud leende. Hon var vacker, graciös och fängslande att titta på.


Så en natt samtidigt som man övar för en av de största turneringarna hon någonsin tävlat i, föll hon. Det var ett drag som hon hade gjort hundratals gånger med största lätthet. Men den här gången något gick fruktansvärt fel och att ett misstag förstörde hennes gymnastiska drömmar.

Vi tillbringade ett år att gå från läkare till läkare, bara för att få veta att hon aldrig skulle kunna stödja vikten av hennes kropp på sin skadade axel igen.

Jag ska vara ärlig … det var en tuff piller att svälja. Titta på en 14-årig flicka brottas med det faktum att hennes drömmar bort från henne inte exakt lämpar sig till känslor av belåtenhet. Nu vet jag i det stora hela livet, människor möter mycket värre situationer. Men i hennes värld, det var enormt.

Det var så frestande att vilja att vältra sig i "Varför" frågor och berätta Gud Han skulle skada våra känslor.

Varför hände detta?

Varför har ni inte stoppa detta, Gud?

Varför inte mina böner besvarade?

Har du någonsin varit där? Har du någonsin haft en stor situation i ditt liv där du bara kunde inte bearbeta varför Gud skulle låta detta hända? Kanske är det en av dina barn med beteendemässiga problem som verkar galen komplicerat och skrämmande. Eller någon av dina äldre barn som har problem med missbruk och förödande livsval. Eller din make är avlägsen eller kanske destruktivt att göra val som skadar ditt äktenskap. Eller ett år av singleness som ger dig våg efter våg av sorg, medan du tittar på andra firar gåvan av sann kärlek.

Det är så frestande att vältra sig i "Varför."

Frågar varför är helt normalt. Frågar varför inte oandlig. Men om man frågar denna fråga driver oss vidare från Gud snarare än att dra oss närmare honom, är det fel fråga.

Om be varför frågan inte erbjuder hopp, vad kommer?

Den vad fråga.

Med andra ord: "Nu när detta är min verklighet, vad ska jag göra med det?"

Filipperbrevet 4: 8 säger,"Slutligen bröder och systrar, vad är sant, vad är ädelt, vad är rätt, vad är ren, vad är vacker, vad är beundransvärd – om något är utmärkt eller beröm – tänka på sådana saker ”.

Jag vill kalla denna vers, "Anvisningar om var att parkera mitt sinne."

Och det är precis vad Ashley hade att göra med hennes streckade gymnastik drömmar. I stället för att vältra sig i varför detta händer, har jag tvungen att hjälpa henne säga:

Detta är min verklighet. Nu vad ska jag göra med det?

Vad kan jag lära av detta?

Vilken del av detta är för mitt skydd?

Vilka andra möjligheter kan Gud att ge?

Vad mognad kan Gud vara att bygga in i mig?

Växla från varför de vilka frågor banar vägen till parkering våra sinnen i en mycket bättre plats.

Är det alltid lätt? Nej.

Men är det ett sätt att hitta en perspektiv bortom situationer där vi känner Gud har gjort något i våra liv som vi inte förstår och vi absolut inte gillar?

Ja, är det, och jag ber detta hjälper dig i dag. För även om våra omständigheter är inte bra, kan vi lita på Guds syfte alltid är.

Herre, jag vill bearbeta allt jag möter i livet genom filtret av din kärlek. Jag vet att du älskar mig. Men ibland är det bara svårt att förstå de omständigheter som kommer min väg. Jag befinner mig konsumeras med att försöka lista ut saker snarare än att leta efter ditt perspektiv och lita på dig. Tack för denna nya sätt att se på saker och ting. I Jesu namn, Amen.

SANNING för i dag:
Jesaja 55: 8-9, ”” För mina tankar är inte era tankar, och era vägar mina vägar, ”säger L ORD. ”När himlen är högre än jorden, så är mina vägar högre än era vägar och mina tankar högre än era tankar.” ”(SFB)

Filipperbrevet 4: 8, ”äntligen bröder och systrar, vad är sant, vad är ädelt, vad är rätt, vad är ren, vad är vacker, vad är beundransvärd – om något är utmärkt eller beröm – tänka på sådana saker.” (NIV )

Relaterade resurser:
Har nedslående omständigheter lämnat ditt hjärta känsla tom och utarmat? Upptäck hur att handla dessa känslor för en mer personlig utveckling från att veta vem Jesus är med Lysa TerKeurst bibel studie hitta Jag är: Hur Jesus uppfyller helt Cry av din hjärta. Förbeställa ditt exemplar här i dag, och få gratis bonus resurser!

Reflektera och svarar:
Spendera lite tid i dag att tala med Gud om de saker som skadar dig. Be och be honom att hjälpa dig att omvandla dina varför frågor i vilka frågor.

© 2016 av Lysa TerKeurst. Alla rättigheter förbehållna.

Tack Lysa för denna hängiven. Det har förändrat mitt blivande. Jag har ofta frågat "Varför" i mitt liv. Jag kände alltid att jag var "gnälla" och det kändes inte rätt att "gnälla" till Gud. Bara ändra ett ord är en sådan enkel sak att göra. Tack för idén och vägledning.

Tack så mycket för att hjälpa mig. Jag var i en värld av mina egna als nämligen varför, hur, när frågor. Jag kände mycket hopplös, frågar Gud wit alla slags frågor. men jst läsa yo budskap är tillbaka till verkligheten nd jag älskar min Gud nd ingenting ll skilja mig från hans kärlek.

Patti Strain säger:

Tack för att dela denna dag. Jag kämpade nyligen med att förlora min hälsa och nu som har orsakat mig att förlora mitt jobb också. Jag försöker att fokusera på det faktum att Gud har andra planer för mig, men ofta glida tillbaka in i läget varför. Varför mig, varför min familj, varför vid semester, varför, varför, varför? Och det finns inga svar som kommer att tillfredsställa mig. Den enda frågan att ställa är vad som händer Herre! Jag ber för de svar att komma snabbt eftersom tålamod väntan är tufft!

Be för dig April. Jag vill uppmuntra dig att aldrig förlora hoppet, oavsett hur mörk natten kan få. Gud har inte glömt dig, och kommer aldrig att överge dig. Gud älskar dig mer än du ens kan föreställa sig, och oavsett vad våra omständigheter kan säga, inte hans kärlek inte förändras. Du har gjort perfekt och dyrbar i faderns ögon. Kolla vad Psaltaren 91 säger:

De som bor i skydd av den Högste
hittar vila i skuggan av den Allsmäktige.
2Denna Jag försäkrar om Herren:
Han ensam är min tillflykt, min plats i säkerhet;
Han är min Gud, och jag litar på honom.
3För han skall rädda dig från varje fälla
och skydda dig från dödlig sjukdom.
4He kommer att täcka dig med sina fjädrar.
Han kommer att skydda dig med sina vingar.
Hans trogna löften är din rustning och skydd.
5Do inte vara rädd för fasor natten,
eller pilen som flyger i dag.
6Do inte fruktar sjukdomen som smyger i mörkret,
eller den katastrof som drabbar vid middagstid.
7Though tusen falla vid din sida,
om tio tusen dör omkring dig,
dessa onda kommer inte att röra dig.
8Just öppna ögonen,
och se hur de ogudaktiga straffas.
9 Om du gör Herren din tillflykt,
om du gör den Högste din bostad,
10no onda kommer att erövra dig;
ingen hemsökelse kommer i närheten av hemmet.
11For han kommer att beställa sina änglar
att skydda dig vart du än går.
12They kommer att hålla dig med sina händer
så du kommer inte ens att skada foten på en sten.
13You kommer trampa på lejon och kobror;
du kommer att krossa hård lejon och ormar under fötterna!
14Skärmen herre säger: ”Jag kommer att rädda dem som älskar mig.
Jag kommer att skydda de som litar på mitt namn.
15When de kallar på mig, skall jag svara,
Jag kommer att vara med dem i trubbel.
Jag kommer att rädda och ära dem.
16I kommer att belöna dem med en lång livslängd
och ge dem min frälsning. ”

Till sist, jag vill bara dela med dig den här låten. Det har alltid uppmuntrat mig när jag har haft stora svårigheter:

Vad ett underbart sätt att börja min dag! Filipperbrevet 4: 8, ”äntligen bröder och systrar, vad är sant, vad är ädelt, vad är rätt, vad är ren, vad är vacker, vad är beundransvärd – om något är utmärkt eller beröm – tänka på sådana saker.” (NIV )

Gina Gilmore säger:

Jag kommer att skriva dessa frågor på kort att skriva på mitt skrivbord. Jag är hemlös eftersom min make pastor begått äktenskapsbrott och förlorade vårt hem eftersom han var tvungen att lämna ministeriet. Han lämnade mig att leva med henne. Nu har jag förlorat mina barn eftersom jag är hemlös. domstolen bara skrattade åt min ansökan om stöd eftersom han redan har barnen och jag har ingenstans att vara. Jag förstår inte Jag är inte en missbrukare jag inte fuska på honom jag inte lämna honom. Egentlig depression under 3 år och han bara gav upp på mig och tog mina barn ifrån mig. Jag har inte råd den här boken, men jag skulle vilja läsa och studera den.

Min resa för att hitta Jesus började vid tre års ålder, när jag förlorade min identiska tvillingsyster och fick veta att hon gick att vara med Jesus. Som åren gick och min relation med Herren växte jag stötte på andra situationer som försökte undermind min tro. Efter 25 års äktenskap min man och jag skilde sig och jag var förkrossad. Under denna tid blev jag helt beroende av Gud och han gav mig vid varje tur. Tre år senare min man och jag gifte varandra som jag aldrig förväntat men Gud visste. Min största VARFÖR kom några år senare när vi förlorade vår tvilling barnbarn på 5 månader gammal. Två dagar före att vi bara hade firat våra äldsta barnbarn första födelsedag (hans kusin) och nu skulle vi deltar vår andra barnbarn begravning en vecka senare. Det förvärras av det faktum att jag hade förlorat min tvillingsyster och nu förlorar en tvilling barnbarn jag var så arg på Gud och brottades för en stund med varför frågan! Så jag kan verkligen relatera till "Varför" frågor och har accepterat jag kommer inte att ha dessa svar denna sida av himlen men i processen min tro och förtröstan på Gud har vuxit enormt. Så mycket tacksamma för att lära känna Gud är i kontroll även om det inte meningsfullt för oss och vi har evighet där det kommer att finnas någon mer smärta och sorg! Allt mitt hopp är i Jesus!

Tack för att dela din resa. PUSS KRAM.
God Jul till dig och alla läsare och genom bön, till alla hans rike!
Be att vi varje komma närmare honom och hans sätt varje dag.
Amen till Lysa!

Chelsea K Zenner säger:

Detta kom perfekt tt, och Im hålla på det som ett tecken Gud gör fortfarande älskar mig & hör mina skrik. Be gärna att jag kan hålla ögonen på det goda i Guds och se "vad" som är avsett i min nuvarande situation. Efter 3 + års misslyckade fertilitet / befruktning försök, min make & Jag fann hopp i en old-school förfarande som, även om effektiva, är inte gjort ofta längre w / alla nyare medicinska framsteg, som jag inte svarar på. Vi kände att vi hittade Guds särskild kurs för oss … tills igår vi fick nyheten att detta förfarande kommer att kosta lika mycket som vårt hus är värt, och inte garantera en graviditet. Vi krossade som det känns våra drömmar om att föra ett barn av vår egen in i denna värld, att lära dem Guds kärlek & godhet … glider bort. Alla "Varför" frågor som jag tänkte ID gått igenom under de senaste kamp denna resa rusar tillbaka till ytan. Im försöker att lyssna på "vad" svar. Vad betyder det nu? Vad kan jag göra för att vara "ok" Om hans svaret är nej i detta? Tack för alla böner vänner du …

Jag har varit i dina skor. Många behandlingar för tio år. Många glädjeämnen och förhoppningar, men sedan sorger. Slutligen efter 10 år vår mirakel pojke kom och 3 år senare en son. Ser man tillbaka Guds plan utöver vad jag någonsin kunde föreställa sig. Pojkarna är 24 och 21 år nu. När vi går igenom infertilitet frågor som jag minns ber Gud VARFÖR, hade min mamma åtta barn och jag kunde inte ha en. Gud visade mig att allt är enligt hans plan och jag behövde lita på honom. Om du kan Chelsea i morgon, få upp och göra din hängivenhet, säg till dig själv "Herre Jesus, som kan jag välsigna idag" När jag började att koncentrera sig på välsignelse andra jag glömde stressen för att försöka bli gravid. (Allvarligt, vi känsla som utbildade tätningar, timing våra barn gör datum enligt min cykel) när vi välsigna andra, det är glädjande att Gud. Gud kommer att välsigna dig, hans löften är sanna. Jag ber att ni kommer känns Guds kärlek kuvert du och din man idag och många år framöver. Vila upp nu, eftersom barn tar mycket av din energi. Gud välsigna.

Tack, Jesus för att tala med mig genom det här inlägget!

Jag tillbringade hela dagen i går konsumeras med att fråga "Varför". Jag bad om ett svar, och bad en motivering eller riktning. Jag misslyckades på något som jag borde ha lätt gått och det orsakar en stor förändring i mitt liv riktning just nu. Något jag har arbetat mot flera månader bara plötsligt verkade krossades med gårdagens resultat. Jag var upprörd på mig själv och i princip kastade en barnslig utbrott. Det verkar som om livet är så mycket smidigare för andra runt mig och oavsett vad, med mitt äktenskap, mina barn, min karriär, det är en ständig kamp för mig. Jag behövde dessa ord. Desperat. Jag vet att jag måste ändra min "Varför" till "vad" och sluta jämföra min resa till andra. Min berättelse är min egen och han har inte glömt mig.

Jag vet att mitt liv är i dina händer Herre. Förlåt mig när jag inte lossa handtagen! Led mig och leda mig med vad jag gör nu!

Talar som en mamma av unga vuxna barn, har jag promenerade genom kraftiga vågor "Varför" frågor i skvalpar av "vad är". Jag fann att detta skede av föräldraskap är att föra oss alla genom ett liknande spår på våra liv karta. När våra barn "veta bättre" men börja göra val som vi aldrig såg komma det är naturligt att börja ställa "Varför"… Men det är en mycket bättre användning av vår energi och böner och tid med barnen om vi mediterar på "vad är" i denna nya säsongen. Jag ser Guds hand över mitt eget hjärta som jag börjar flytta mitt fokus från att vara mamma (eftersom när de är unga vuxna, måste de börja göra och äga sina egna beslut) att vara mamma. Mamma som har gjort sitt jobb det bästa hon visste hur och när mina (våra) barn börja gå ned vägar som tidigare täcktes med löv och halm i vårt böneliv och daglig undervisning, nu exponeras av vindar andras åsikter och deras egen önskan att göra saker på sitt eget sätt, jag ber "vad". Och Gud öppnade mina ögon för nya möjligheter att ÄLSKAR villkorslöst och våldsamt under denna tid. Jag hålla igång till andra mammor i detta skede och vi alla säga "ingen berättade hur svårt det skulle vara att titta på våra vuxna barn steg åt vänster eller höger när de ska gå rakt". Vi är i en klubb av vår egen. Efter att ha sagt allt detta, tack Lysa för påminnelsen för mig själv och twist att tänka att andra måste börja ta. Växling dessa frågor för mig har skapat fred och stärkt min tro under vad som kan vara en oroande och svår tid.

Danna Harrison säger:

Janet Hendrick säger:

Jag har just gått igenom en mycket svår säsong. Jag har lämnat min kyrka 10 år och avgick som en pastor igår. Jag frågade Gud varför han tillåter detta och idag fick jag svaret genom denna hängivenhet. Gud gav mig Jesaja 55: 8-9 och det fanns i morse i denna hängivenhet! Gud är alltid så trogen och även om jag inte förstår varför han lät detta hända jag känner hans vägar är perfekt och jag kan lita på sina planer och hans syfte för mitt liv. Jag är så uppmuntras idag och tacksamma för Ordspråksboken 31 ministerier.

Detta möter mig precis där jag är idag … och där jag har fastnat under de senaste två månaderna. Jag hittade nyligen ut min make hade en affär och "varför jag?!" och "Varför hände detta" spela om och om igen i mitt huvud som en trasig skiva. Tack för att dela detta och några av mina favorit verser att gå med på det. Mycket kärlek till dig och din tjänst.

Jag vet precis hur du känner. I juli, min make kom ren med mig om hans utomäktenskapliga affärer. Jag var helt blindsided och förtvivlad. Gud har arbetat hårt på mig sedan dess. Jag har hittat så mycket bevis och komfort i honom genom denna tid av sorg och förvirring. Jag lär mig att Gud använder denna situation för att dra mig närmare honom och verkligen bygga en grund av tro som kommer att pågå genom svåra tider. Även om jag inte förstår dessa händelser, Gud har denna skriftliga i hans plan. Han använder allt till gagn för sitt folk. Om jag är ärlig, jag frågar fortfarande "Varför ”frågor ganska ofta. Det verkar bara så orättvist. Men med fokus på "Vad är Gud lära mig? ” Frågan har fört tydlighet och fred. Jag ville bara uppmuntra dig och låta dig veta att du inte är ensam. Du befinner dig i mina böner.

Kärlek och välsignelser,

Detta slår hårt, för det goda. Vi tittar på en liten flicka slåss obotlig hjärncancer. Hon har en sådan stark anda och bra attityd, men fakta väga mot henne hårt … det finns en lt; 1% överlevnad för hennes viss typ av cancer. Vi ber i pölar av tårar för ett mirakel. Jag tänker tillbaka på historien tre i den brinnande ugnen … "Men även om han inte …" Gud kommer att vara tillräckligt.

Jessica Dainty säger:

Detta är en stor meddelande. Jag vilse i varför är och konsumeras med att försöka lista ut saker på ett nästan dagligen. Min man dog 7 månader sedan, två veckor efter att vi hade vår son. Vi gick från den högsta punkten i ut liv (känsla så uppfyllda och komplett i Guds kärlek och tillhandahållande slutligen har de två barn vi bad för, och att kunna tjäna Herren i ledande vår ungdomar i vår kyrka) till absolut lägsta. Vi var bara gifta i 4 år och det kändes som våra liv hade precis börjat. Våra barn (nu 2 och nästan åtta månader) kommer aldrig riktigt vet sin pappa utom genom mina berättelser. Han var en stark kristen ledare och en fantastisk man och pappa som sätter Gud först och sedan hans familj. Det är ingen mening för mig varför Gud skulle låta detta hända och lämna mina barn utan att starka exempel och mig utan min bästa vän. frågar "vad" kommer att öppna upp oss för att användas av Gud för att nå andra. Gud kommer att få ära och ger ett syfte i denna enorma förlust.

Wow! En annan underbar hängivenhet som möter mig rätt i mitt behov. Jag fick diagnosen grad 4 glioblastom hjärncancer i juli. Varje hängivenhet har varit en sådan välsignelse för mig och jag har kunnat ha en fred om min situation som passerar förståelse. Jennifer, var jag förvånad att läsa din kommentar ovan och jag är förtvivlad att tänka en liten flicka skulle behöva möta detta. Gud är nog och jag kommer också att be om ett mirakel för henne!
Jag har velat kommentera så många gånger eftersom Gud använder denna tjänst för att hjälpa så många människor (speciellt mig) se livets utmaningar på olika sätt och med hopp. Kanske var idag dagen för mig att äntligen kommentera så jag kunde lägga till en annan person med cancer i hjärnan på min bön lista. Gud har haft mig tvär banor med överlevande från grad 4 hjärncancer och personer som nyligen fått diagnosen om och om igen under denna resa. Inte på sjukhus eller behandlingscentrum men devinely iscensatt händelser har anslutit mig med andra människor med hjärncancer. Innan jag fick diagnosen jag visste aldrig en person och nu har jag Gud blinkar hela tiden säger att du är inte ensam. Tack för det du gör i Ordspråksboken 31 dig …

Lonni Briles säger:

Jag lärde mig för länge sedan, inte att be Gud, "Varför?". Det skulle vara som ett barn frågar en förälder, "Varför". Även om en förälder ger en förklaring, kan barnet inte till fullo förstår. Så jag har lärt mig att be om riktning, i stället. Det är därför det här meddelandet resonans med mig så starkt. Det bekräftade vad jag redan hade lärt sig, en gav mig verktyg för att stärka mitt beslut. Tack för att vara transparent och för att dela din familj kamp med oss.

Tack för denna kloka råd. En annan fallgrop att fokusera på "Varför" är att det kan driva in en kil mellan makar, vänner, eller förälder / barn, om vi skyller våra problem på något den andra personen gjorde eller inte gjorde. Inrikta vår energi på "vad" kan ofta göras i enhet; "Varför" ofta inte kan.

Jag brukar inte lägga till saker som detta, men jag känner ett behov av att säga det alla högt eller skriva ut det. Jag är 47 och aldrig gift och aldrig haft barn. Jag har kämpat med varför så många år.
För några år sedan bestämde jag att jag skulle sluta tänka på det och begrava mig i så många aktiviteter och projekt för att hålla mig upptagen så jag inte skulle tänka på att vara ensam och drömmar jag inte hade kommit till stånd. Det fungerade, jag var alltför utmattad att tänka på saker. Sen efter ett par år av att en vän stoppas av. Hon gick igenom en separation och hon hade frågor. Hur gjorde jag göra det ensam? Hur gör jag ihop? Får jag inte ensam? Om och om de frågor som gick. Det var en dränerings kväll men jag spelade det svalt på utsidan samtidigt sönder på insidan. Hon behövde försäkringar om att hon skulle kunna göra det på egen hand om saker och ting kom till det (jag är tacksam att säga, de inte). När hon lämnade jag var tillbaka, ansikte mot ansikte med vad jag hade försökt mitt bästa för att undvika och depression som i. Och över ett år senare är jag fortfarande kämpar med allt. Jag har inte kunnat begrava mig själv igen i projekt och jag har kunnat ta itu med min situation, och jag fortsätter att be Gud varför?
Under de senaste månaderna men jag har börjat tala om honom jag kommer att acceptera vad hans planer för mig är. Och jag verkligen försöker. Kanske jag inte tänkt att vara gift eller har barn. Jag vill hitta belåtenhet där jag är, i det liv som jag har nu, det är svårt att göra när du känner något saknas, och drömmar du har haft för ditt liv har inte fungerat. Jag kommer att publicera dessa vilka frågor runt där jag kan se dem hemma, på mitt kontor, och även i min bil. Jag behöver påminnelse. Jag vet att han har en plan, det är inte min. Och jag vet att hans plan är så mycket större än mina skulle kunna vara. Så jag fortsätter att be, och försöka hitta sätt att vara nöjd med var jag är.

ShereeW och Lisa,

Jag vill att ni två att veta att Gud har stora planer för dig och ni båda är i mina böner. Vänligen inte avskräckas. Ni två kommer att bli välsignade och du kommer att vara i vördnad för hans storhet. Min kärlek till er båda och Gud välsigne. Puss kram

"Varför lät du detta hända?" Vår 30-åriga dotter avled i juni. Hon hade varit sjuk av och på 5 år, med varje år blir allvarligare. Hon var tvungen att ge upp sitt jobb på grund av hennes hälsa och flytta tillbaka hem med oss. Hon var vacker på utsidan samt insidan och hon längtade efter att hitta en man att dela sitt liv med, men som aldrig hänt som hennes sjukdom fortskred. Hon hade vänner, men efter hennes sjukdom blev allvarligare, besökte de mindre och mindre. Hon var ensam, en hel del. Men hon alltid uppmuntra andra genom texter eller hennes sociala medier inlägg att luta sig mot Gud för att få dem genom vad de möter i livet. Hon hade en styrka att uthärda att många inte skulle ha haft och gav all ära till Gud, som upprätt henne genom hennes prövning. I maj, en diagnos äntligen gett gav henne och oss så mycket hopp för en återgång till en "nästan ”normalt liv, när hennes nuvarande kritiskt tillstånd behandlades med rätt läkemedel. Tyvärr, hon var aldrig att övervinna härjningar vara sjuk och hon dog oväntat under natten en natt. Det har varit en resa som hon inte "vill ”, och inte heller gjorde vi som hennes föräldrar, be för år för Gud att leverera henne till god hälsa och att kunna slutligen leva det liv hon önskade. Det har varit svårt att inte leva i "Varför lät du detta hända? ” Våra hjärtan värk med sorg. Men Gud har varit så trogen att omge oss med kärlek och lade armarna om oss på den här resan, på så många sätt. Det kommer aldrig att bli ett svar på "whysna ”i det här livet. Så i stället fokuserar vi på att lita på honom. Tack, Lysa, för era uppmuntrande ord, hela tiden.

När jag gav upp ett heltidsjobb att stanna hemma med mitt barn, (1989) jag var en ny kristen och versen Filipperbrevet 4: 8 var min favorit, det hjälpte mig att fokusera på vad som var viktigt i Guds helheten. Boken av Filipperbrevet och Paul skrivande / vittnesmål är så vackert för mig.

Sally Ann Pris säger:

Detta inlägg är vad Gud ville att jag skulle läsa idag. Jag fyller 40 år i morgon. Jag blev allvarligt skadad av vad vissa juryer kallar en defekt medicinteknisk produkt. Detta hände när jag var bara 32 år gammal. Det har visat inte bara mitt liv upp och ner, men att min familj också. Jag har ifråga Gud, varför. Jag erkänner att jag kämpar med ilska särskilt på en hög smärtnivå dag eller inför ännu en operation, men i de sju år, som har lidit, har jag stärkt min relation med Jesus. Jag vet i mitt hjärta att jag inte kommer dessa studier ensam. Jag vet att det inte förgäves. Jag måste bara fortsätta att luta på honom och litar på att alla kommer att vara till min fördel.

Adrianne K säger:

Min 13 år gamla barnbarn blev sjuk den här tiden förra året med vad diagnostiserades som hela kroppen CRPS, komplexa regionala smärtsyndrom, den högsta kronisk smärta som människan känner till, smärta rankade högre än förlossning, ännu högre än amputation, lämnar henne i ständig smärta och även tillbringade cirka fem månader i en rullstol inte kan göra så många sak andra 13-åringar kunde göra, oförmögen att göra de saker hon brukade, har vi haft att göra en hel del med varför s, varför skulle en sådan kärleksfull Gud låta en sådan grym sjukdom ta över hennes kropp. Vi är alla fortfarande behandlar dem varför är men vi vet att Gud har en anledning till det och vi fortsätter att ställa den frågan, och väntar på Gud att visa oss sin väg. Han håller bara möta de omedelbara behoven och visar sin härlighet varje steg på vägen.

Kelli Wagoner säger:

Jag har bett Gud om 21 år att ändra min make, eller ändra mig, eller fixa vårt äktenskap, eller göra mig vad min make vill göra min make, älskar mig, etc …. och ärligt talat, jag är växande trötta. Jag har bett Gud varför han gör min man verbalt missbruka mig och barnen, att styra, manipulativ, och ett runt översittare. Ive frågade min make att leda oss i bibelstudier … han vägrar. Vi gick till Christian rådgivning, sade han att det inte help.He vägrar att b betala tionde ur hans kontroll. Han fick förolämpad och gjorde vår familj lämnar en kyrka vi älskade, och har fortfarande inte gjort gott med pastor …. övergripande, är han inte den andliga överhuvud, whichi tror är hans plikt Bibliskt. JAG ÄR eländig, och vår son doeant även knappt prata med honom. Så heres min varför fråga och jag uppskattar alla råd jag får …. varför Gud vill att jag och mina barn att bo med en verbalt kränkande man som inte älskar mig som Kristus älskar kyrkan och bor i uppror? Varför har Gud tillät honom att fortsätta att göra uppror och ta förvirring och deatruction i vår familj? Varför inte Gud se vår ont och ingripa? Im en fånge i ky eget äktenskap …. inga vänner, ingen röst, ingen andlig partner …. hjälp tack!

Källa: proverbs31.org

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

18 − 5 =